Projectomschrijving

P&C Keulen

OrganisatiePeek & Clopenburg
Locatie: Keulen
Jaar: 2014

In Duitsland volgt Peek &Clopenburg een andere strategie in vergelijking tot Nederland. De vraag die P&C in Duitsland zich heeft gesteld is; of het gaat om zo veel mogelijk kleding op de dure m2 te tonen, of dat het er om gaat consumenten een inspirerende omgeving te bieden waar beleving en inspiratie centraal staan. P&C heeft in Duitsland voor het laatste gekozen. Het modewarenhuis biedt in Duitsland alle topmerken aan voor dames, heren en kinderen in een ongekende ambiance.

Mode voor iedereen in elke stijl onder 1 dak is de filosofie van P&C. Niet alleen de meer dan 300 merken en collecties zijn indrukwekkend, ook de filosofie om deze kleding aan te bieden in spraakmakende gebouwen ontworpen door wereldberoemde architecten. Zo hebben de volgende architecten reeds een bijzonder hoogwaardige en uiterst succesvolle winkel(door P&C terecht Weltstadhaus genoemd) gerealiseerd. De Weltstadhuizen zijn voor P&Cinvesteringen in kwaliteit, die de kwaliteit van het modewarenhuis moeten ondersteunen. Het moto hierbij is; dat aansprekende architectuur past bij aansprekende mode en zelfs het imago van merken versterkt.

Elk nieuw ontworpen gebouw ondersteund deze visie van P&C, maar is toch uniek. De start is in 1988 ingezet met de realisatie van de 15.000M2 multi-brand flagshipstore te Frankfurt am Main. Architectenbureau RKW Rhode Kellerman Wawrowsky ontwierp dit gebouw.